Espai reflexiu a Menorca (Es Mercadal) per pensar els vincles socials des d’una perspectiva crítica i feminista.

Descripció

Dues trobades reflexives a Es Mercadal, amb diferents formats i metodologies, per reflexionar sobre com es constitueixen les nostres vides en el context actual, incorporant una mirada interseccional i feminista. La vida col·lectiva precisa del reconeixement de la precarietat, i de les interseccions d’opressions i privilegis que configuren les nostres experiències individuals i col·lectives. La finalitat és pensar en la necessitat de desenvolupar noves formes de relacionar-nos que situïn la vida en el centre, adoptant una perspectiva de cures que tingui en compte les interrelacions globals. Tot a través del coneixement de diferents autores feministes de contextos diversos: Vandana Shiva, Judith Butler, Yayo Herrero, Marina Garcés, Nel Noddings, Rosi Braidotti o Carol Gilligan.

Contingut

  • Xerrada “Vides precàries: les cures i el vincle social en l’era de l’individualisme” | Aquest espai consistirà en l’exposició de reflexions i preguntes amb relació a la idea d’interdependència, autonomia relacional, el comú i el vincle social. Alhora que farem una revisió crítica de les conseqüències en l’etapa tardocapitalista: individualització, cadenes globals de cures, explotació de persones i del planeta, canvi climàtic, xenofòbia, precarietat, etc. Es farà una crítica a l’antropocentrisme i androcentrisme característic del nostre temps per fer una proposta centrada en la fragilitat i la vulnerabilitat humana i les cures com a proposta política.
  • Espai comunitari d’ensamblatge d’experiències, pensaments i somnis del comú | Espai de trobada i construcció col·lectiva de coneixement a partir de metodologies artístiques i dialògiques per a la integració dels continguts de la primera sessió, amb l’objectiu de generar aliances i propostes per generar vincles socials d’una manera més conscient i crítica.

Metodologia

La metodologia es basa en el treball cooperatiu i la construcció col·lectiva del coneixement, tot promovent aprenentatges significatius i els canvis de mirada profunda a partir de la reflexió i el pensament crític.

Per a qui

Es tracta d’una activitat oberta dirigida a la població menorquina interessada a pensar els vincles socials i el comú des d’una perspectiva feminista i crítica. Com podrien ser: activistes, veïns i veïnes, persones que participen de l’Economia social i solidària, famílies, treballadores de l’àmbit social, entre altres persones interessades.

Entre 10 i 20 places.

Dates

Dimarts 8 d’obtubre de 18 a 19.30 h.

Dijous 10 d’octubre de 17 a 20 h.

Ubicació: CCM – Es Mercadal.

Preu

Gratuït. Subvencionat pel Fons Menorquí de Cooperació.